Sertifikat o energetskim svojstvima zgrada

Energetskipasos.rs je novi sajt koji nudi odgovore na pitanja sa kojima se u procesu energetske seritfikacije zgrada susreću investitori, izvođači i projektanti.

Ukoliko ste aktivni na tržištu nekretnina, bilo da gradite, kupujete/prodajete ili iznajmljujete nekretnine, ovde možete doboti odgovore na sva vaša pitanja o energetskim pasošima.

XIII Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

U Kongresnom centru Master Novosadskog sajma 29. i 30. oktobra, održan je XIII Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama pod nazivom „Energetska digitalna perspektiva Srbije“, koji tradicionalno organizuju Institut za evropske poslove (INEA) i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, uz pokroviteljstvo pokrajinskog parlamenta. Tokom dva dana održavanja foruma akcenat je stavljen na  konkretne energetske procese i njihovo unapređenje.

Ušteda energije

Ako želite da vaša kuća ili stan postanu energetski efikasniji, od naredne godine biste uz kredit od banke, mogli da dobijete i bespovratna sredstva iz državnog Fonda za energetsku efikasnost. Upravo zbog ovog fonda, na julskom računu za struju videćete novu stavku - naknadu za energetsku efikasnost.

Konferencija Unapređenje energetske efikasnosti u zgradarstvu

U skupštini Autonomne Pokrajne Vojvodine u četvrtak 18. aprila 2019. godine održana je konferencija Platforme znanja za energetsku efikasnost sa temom "Unapređenje energetske efikasnosti u zgradarstvu" na kojoj su se okupili predstavnici lokalnih samouprava koji su zaduženi za investicije i energetsku efikasnost, energetski menadzeri, kao i predstavnici osnovnih i srednjih škola u AP Vojvodini.

Visoka medicinska škola, Ćuprija

U okviru obezbeđenja i stalnog unapređenja kvaliteta rada, Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija nakon implementacije ISO 9001:2015 sistema menadžmenta kvaliteta, dobila je energetski pasoš. Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija, sa ciljem da se ispune ključni zahtevi regulativa o zaštiti životne sredine smanjujući pritom troškove energije, prepoznala je značaj što efikasnijeg projektovanja sistema regulisanja.